OVER FEMU

Wat doet FEMU?

FEMU is een collectieve beheerorganisatie op het gebied van auteursrechten. FEMU is in 2016 opgericht door de NMUV (Nederlandse Muziek Uitgevers Vereniging) en de VMN (Vereniging van Muziekhandelaren- en Uitgevers in Nederland).

Namens de bij haar aangesloten rechthebbenden kan FEMU toestemming geven voor het openbaarmaken en verveelvoudigen van songteksten en bladmuziek. Zonder deze toestemming is dit volgens de Auteurswet verboden. 

Koren, orkesten, muziekscholen, karaoke-aanbieders, omroepen, en vele andere gebruikers hebben inmiddels een licentie bij FEMU afgesloten.

Vergoedingen die FEMU bij licentienemers incasseert worden vervolgens verdeeld onder de rechthebbenden, zodat zij een eerlijke vergoeding ontvangen voor het gebruik van hun werk.

De primaire exploitatie (zoals verkoop, verhuur, arrangementstoestemming, e.d.) valt niet onder het mandaat dat de rechthebbenden aan FEMU hebben gegeven.

FEMU streeft naar bewustwording bij gebruikers van bladmuziek en songteksten, zodat er correct om wordt gegaan met auteursrechtelijk beschermd materiaal. 

testimonial-gebruiker-test-01
Door de fijne samenwerking met FEMU heeft ons koor nu een compleet archief van legale muziekstukken!
JAn Erik HAvenaar
| DIRIGENT
testimonial-gebruiker-test-02
Thank you so much for your help. We can't understand how we've been living without your company.
Really good!
Anderson Woods
Violist |

Wij maken gebruik van cookies. Door het gebruiken van deze site ga je hiermee akkoord. Lees meer over hoe wij cookies gebruiken in ons  privacybeleid.